Ronny De Coster

Groep illegalen vlucht uit vrachtwagen, zeven opgepakt

Op een bedrijf in de Veurnestraat in Pervijze is woensdagmorgen rond 9 uur een groep vluchtelingen ontdekt in de trailer van een vrachtwagen. Bij de ontdekking zetten ze het op een lopen. De politie kon zeven onder hen oppakken in de omgeving. Het gaat om vijf mannen en twee vrouwen. Ze verklaren allen minderjarig te zijn en afkomstig uit Eritrea.

Volgens de politiezone Polder was de vrachtwagen op de parking van de E40 in Jabbeke gestopt om vervolgens de lading over te brengen naar een bedrijf in Pervijze, een deelgemeente van Diksmuide. Het was bij het openen van de huiftrailer dat de verstekelingen werden ontdekt. “Het is best mogelijk dat de vluchtelingen in Jabbeke in de vrachtwagen zijn geklommen, maar daar is voorlopig geen zekerheid over. Er was een gat in de bovenkant van het zeil gesneden, aan de voorkant van de trailer”, zegt korpschef Johan Geeraert van de politiezone Polder. 

“Toen ze ontdekt werden, namen de vluchtelingen de benen. Onze patrouilles konden zeven mensen oppakken na een zoektocht in de omgeving. Het is niet uitgesloten dat er zich meer mensen in de vrachtwagen bevonden”, zegt korpschef Johan Geeraert van PZ Polder. “We weten voorlopig niet hoe het zevental het land is binnengekomen. De mensen worden voorlopig opgevangen in ons commissariaat in afwachting van een beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • gilbert dejonghe

    Ze kunnen alles zeggen ze , waarom plaatsen ze dan geen camera in elke laatruimte en een scherm in hun cabine? Dan kunnen ze zien of alles in orde is en geen mensen aan boord zijn .

Lees meer