6 Myriam met één van de awards die ze kreeg.
Prutske Myriam met één van de awards die ze kreeg.

IN BEELD - Begeleidster Myriam, die honderden kinderen verzorgde, neemt afscheid van ’t Prutske

Het was feest bij kinderdagverblijf ’t Prutske in Diksmuide. Kinderbegeleidster Myriam Faes (61) werkte haar laatste dag af. En die stond bol van de verrassingen.

’t Prutske bestaat 36 jaar en Myriam werkte er bijna 35 jaar. Ze was er één van de steunpilaren. “Ze woont niet ver van ’t Prutske dus trokken we op haar laatste werkdag in stoet naar haar huis”, zegt coördinator Ann Defruyt. “We verrasten haar met verschillende awards. Zo was ze een primus in knutselen en in de begeleiding van zorgkinderen. Ook de onderscheiding ‘handige harry’ ging haar richting uit. In de beginperiode hadden we geen klusjesman. Myriam was niet te verlegen om een gat in de muur te boren of te timmeren. De kinderen maakten heel wat knutselwerkjes. Ze begeleidde vooral de peuters. Heel Diksmuide kent haar. In haar vrije tijd zet ze zich in voor de Gezinsbond. Officieel gaat ze begin september op pensioen, maar dinsdag was haar laatste werkdag.”

6 Verrassing! Een stoet kinderen haalde Myriam thuis op.
Prutske Verrassing! Een stoet kinderen haalde Myriam thuis op.
6 Met een grote glimlach ging het richting 't Prutske.
Prutske Met een grote glimlach ging het richting 't Prutske.
6 Het team wuifde Myriam uit.
Prutske Het team wuifde Myriam uit.
6 Myriam genoot van alle verrassingen.
Prutske Myriam genoot van alle verrassingen.
6 Een danspartijtje mocht niet ontbreken.
Prutske Een danspartijtje mocht niet ontbreken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer