2 Links Marijns oude parkeerkaart, rechts de nieuwe die hij deze week kocht.
Foto Marijn Links Marijns oude parkeerkaart, rechts de nieuwe die hij deze week kocht.

Marijn moet 25 euro betalen omdat hij oude parkeerschijf gebruikte: “Controleer of je de juiste schijf hebt”

Marijn Janssens, uitbater van het gekende sportcafé Time Out in Diksmuide, keek deze week verrast op toen hij na zijn lunch een retributie vond achter zijn ruitenwisser. Nochtans had hij zijn blauwe schijf gelegd, helaas voor de man was het een oud type.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik heb het parkeerbedrijf via mail gevraagd om die retributie kwijt te schelden, maar ik wacht nog steeds op een reactie”, zegt Marijn. “Dinsdagmiddag parkeerde ik mijn wagen in de blauwe zone in het centrum van Diksmuide. Ik legde dus mijn parkeerschijf die ik al jaren gebruik. Groot was mijn verrassing toen ik nog geen uur later een retributie van 25 euro aantrof. Bleek dat mijn schijf van het oude type was.”

“Ik wist niet wat er aan de hand was en postte mijn verhaal op een lokale Facebookgroep”, zegt Marijn. “Al snel kreeg ik respons dat de nieuwe parkeerkaarten per half uur rekenen en niet per kwartier zoals de mijne. Toch vind ik het overdreven dat het parkeerbedrijf meteen 25 euro aanrekent, want ik was niet van kwade wil. Ik heb intussen een nieuwe parkeerschijf gekocht. Ik hoop alsnog dat mijn retributie wordt kwijtgescholden. Ondertussen wil ik iedereen verwittigen om zijn of haar parkeerkaart te controleren.” 

Burgemeester Lies Laridon (CD&V) is duidelijk. “De Europese parkeerschijf is sinds maart 2003 verplicht. Dat geldt dus niet enkel in onze stad. Ik heb die man aangemoedigd te mailen naar het parkeerbedrijf als hij niet akkoord is met zijn retributie.”

2 De oude parkeerkaarten rekenen per kwartier. Daarom kreeg hij een boete van 25 euro.
Foto Marijn De oude parkeerkaarten rekenen per kwartier. Daarom kreeg hij een boete van 25 euro.

222 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    Ze zoeken echt alles om de automobilist te pesten en uit te persen zoals een citroen . Maar aan de grote ( soms politieke ) groot geldbezitters durven ze niet raken. Daar zijn ze te laf en onbekwaam voor ..

  • José Coolsaet

    Wat voor een hypocrisie, menselijkheid bestaat niet bij parkeerbedrijven, alleen de centen tellen, ondersteund door de gemeente en de alzo verkregen inkomsten!!!

Lees meer