2 Dit is de Pietestraat getrokken vanuit de Pluimstraat.
GUS Dit is de Pietestraat getrokken vanuit de Pluimstraat.

Moet de Pietestraat heraangelegd worden?

De meningen zijn verdeeld over de vraag of de Pietestraat aan een heraanleg toe is. De meerderheid in de Diksmuidse gemeenteraad vindt van wel, de oppositie meent van niet. Het gaat om het deel vanaf de Pluimstraat tot de eerste bocht. De kostprijs van de heraanleg is geraamd op 63.500 euro.

Met het kwart miljoen euro dat Diksmuide krijgt van het Plattelandsfonds wil het bestuur een deel van de Pietestraat, Viconiastraat, het Eierdreefje en de Kattestraat heraanleggen. De gemeenteraad is verdeeld over de Pietestraat. “We willen het stuk tussen de Pluimstraat en de eerste bocht heraanleggen”, duidt schepen Martin Obin (CD&V). “Het maakt deel van uit recreatieve routes. Door de slechte onderfundering zijn er gevaarlijke verzakkingen voor fietsers.” Koen Coupillie (N-VA) is niet akkoord. “Voor een stuk van 270 meter trekken jullie meer dan 63.000 euro uit en dat terwijl er daar niemand met de auto passeert. Je kan er ook met borden aangeven dat er enkel plaatselijk verkeer toegelaten is.” Ook Eric De Keyser (sp.a-open) heeft kritiek. “Er is daar maar één hoeve gevestigd die nog twee andere ontsluitingen heeft. Fietsers kunnen veilig in het midden van die weg rijden. Erosiebestrijding is daar een groter probleem. Er zijn straten in veel slechtere staat.”

2 Dit stuk Pietestraat wordt heraangelegd, van aan de Pluimstraat tot de eerste bocht
Maps Google Dit stuk Pietestraat wordt heraangelegd, van aan de Pluimstraat tot de eerste bocht

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer