Marianne en Lisa in 't Gouden Mandeken dat dit weekend de deuren opent op de Grote Markt.
Geert Deschepper Marianne en Lisa in 't Gouden Mandeken dat dit weekend de deuren opent op de Grote Markt.

Na drie jaar leegstand gaat horecazaak ‘t Gouden Mandeken dit weekend weer open

Horecazaak ’t Gouden Mandeken op de Grote Markt in Diksmuide gaat dit weekend open. Marianne Muyle (50) en Lisa Lefevere (26) zijn de gezichten die je misschien kent van sportcafé Petit Paris eveneens in Diksmuide.

“Al jaren baten Marianne en ik café Petit Paris uit”, zegt Peter du Moulin. “Mijn stiefdochter Lisa droomde van een eigen horecazaak, want ze werkt al haar hele leven in die sector. Die droom kan ze vanaf dit weekend waarmaken. Na de officiële opening vrijdagavond is iedereen zaterdag welkom. We trakteren met een leuke attentie, ook nu zon- en maandag. Gezien zijn bekendheid behouden we de naam ‘t Gouden Mandeken. Net zoals Petit Paris, dat ik blijf uitbaten, zal ook ’t Gouden Mandeken zeven dagen op zeven open zijn van 9 tot 22 uur en op maandag door de wekelijkse markt al vanaf 7 uur. Lisa maakt verse snacks klaar zoals vol-au-vent, soep, stoofvlees en belegde boterhammen. ’s Namiddags bakt ze pannenkoeken en wafels en schept ze artisanaal ijs. De ingrediënten kopen we zoveel mogelijk lokaal. Net zoals de naam verwijst naar vroeger, hebben we dat nostalgische ook doorgetrokken in het interieur. Een metersgrote archieffoto van de Grote Markt trekt de aandacht.” Marianne en Lisa nodigen zondag 1 december om 14 uur ook de Sint uit. Elk kind krijgt een cadeautje.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer