3 De Sint en Zwarte Piet zitten nog tot zondagavond in het stadhuis.
GUS De Sint en Zwarte Piet zitten nog tot zondagavond in het stadhuis.

Nog maar enkele tickets beschikbaar voor ronde door Huis van Sinterklaas

Wil je nog een bezoek brengen aan het Huis van de Sint in het stadhuis op de Grote Markt in Diksmuide? Dan aarzel je best niet langer. Er zijn nog maar een paar tickets verkrijgbaar.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Het is de eerste keer dat Diksmuide zijn stadhuis in bruikleen heeft gegeven aan de Sint en zijn Zwarte Pieten. Met meer dan zeshonderd verkochte tickets mag dit evenement nu al een succes genoemd worden. “Er zijn nog een paar tickets te koop voor zondag. Die kan je tot zaterdagavond 23 uur bestellen”, geeft Bieke Vanslembrouck van de dienst Evenementen mee. “Aan de deur zondag zijn er tickets verkrijgbaar voor 10.50 uur, 14.40 uur en 15.40 uur. Veertig minuten voor elk tijdslot kun je een ticket van drie euro kopen. Online kost het twee euro. Door het succes houden we het stadhuis een uur langer open, tot 18 uur.”

Interactieve rondleiding

Wij trokken zaterdagmiddag al op verkenning. De rondleidingen zijn in kleine groepjes van twintig personen. Een goede beslissing voor de optimale beleving. De kinderen krijgen een naamkaartje zodat de Pieten en Sinterklaas hen persoonlijk kunnen aanspreken. Je kunt binnen kijken in de slaapkamer van de Pieten en ontdekt wie verliefd is en wie de sloddervos. De Postpiet bladert door de vele tekeningen die kinderen in de brievenbus aan het stadhuis hebben achtergelaten. Dat kan trouwens nog tot zondagavond. Leuk is de interactie met de toeschouwers. Zo mogen de jongsten over een dak lopen of pakjes door de schoorsteen werpen. Uiteraard ontmoet je ook de Sint in zijn persoonlijke kamer. Een foto met de heilige man maakt het bezoekje compleet.

Meer info op www.bezoekdiksmuide.be/sinttegast.

3 De Sint logeert in het stadhuis op de Grote Markt.
GUS De Sint logeert in het stadhuis op de Grote Markt.
3 Deze jongen kan als de beste pakjes in de schoorsteen werpen.
GUS Deze jongen kan als de beste pakjes in de schoorsteen werpen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer