Een slager uit Diksmuide moet zich voor de rechter in Ieper verantwoorden omdat hij hond met een mes doodde.
Christophe Maertens Een slager uit Diksmuide moet zich voor de rechter in Ieper verantwoorden omdat hij hond met een mes doodde.

Slager ‘euthanaseert’ hond met messteek en gooit dier in IJzer: “De grootste stommiteit van mijn leven”

Een slager (37) uit Diksmuide staat voor de rechter in Ieper, omdat hij een hond met een messteek doodde. Daarna wierp hij het dier in de IJzer. “Het dier moest worden geëuthanaseerd, maar ik had het niet op die manier mogen doen.” 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Meneer, dit is erover. Zoiets kan in onze maatschappij niet door de beugel”, kreeg S.S. uit Diksmuide in de rechtbank van Ieper te horen. De slager stond er terecht, omdat hij een hond met een messteek doodde. Daarna bond hij er een net rond en verzwaarde dat met stenen. Dat alles gooide hij in de IJzer. Daags nadien zagen enkele passanten het kadaver bovendrijven. Ze verwittigden de brandweer en die haalde het dode dier uit het water. Via de chip in het oor van de viervoeter kon de eigenaar worden gevonden. 

Die had de slager gevraagd het dier een injectie te geven, om het uit zijn lijden te verlossen. De hond was, althans volgens de advocaat van S.S., aan zijn laatste levensdagen toe. Het dier was kreupel en kon niet meer op zijn poten staan. “Het moest worden geëuthanaseerd. Mijn cliënt gebruikte de verkeerde methode, maar hij is slager en weet hoe je een dier pijnloos uit zijn lijden met verlossen. Hij beseft evenwel dat het absoluut de grootste stommiteit uit zijn leven is.”

Mijn cliënt gebruikte de verkeerde methode, maar hij is slager en weet hoe je een dier pijnloos uit zijn lijden met verlossen. Hij beseft evenwel dat het absoluut de grootste stommiteit uit zijn leven is

Advocaat van slager S.S.

“Ik heb inderdaad veel spijt, ik had dit niet mogen doen”, aldus de man. Het parket stuurde de beklaagde aanvankelijk een minnelijke schikking, maar die werd, in tegenstelling tot wat de beklaagde beweert, niet betaald. De rechter vraagt de openbare aanklager nu te onderzoeken of de betaling dan toch plaatsvond. Indien dat niet het geval is, wacht S.S. een boete. Ondertussen betaalde hij al de kosten van de brandweer, meer dan 900 euro. In voortzetting op 13 januari.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kristof Van steendam

    Zegt veel over de persoon van die slager.

  • Kimberly Vermander

    Pijnloos, ik noem een messteek niet pijnloos hoor. Hoe erg kan je zijn om op zo manier te werk te gaan, waar zat je met je verstand. Zoiets kan je niet begrijpen. De straf kan niet zwaar genoeg zijn ... geen liefde voor dieren blijkbaar. Je zou ook moeten afzien net zoals het dier wat je bent dierenbeul, lafaard

Lees meer