Je legt maar beter de juiste, blauwe schijf in het centrum van Diksmuide
Benny Proot Je legt maar beter de juiste, blauwe schijf in het centrum van Diksmuide

Strengere controles op misbruik parkeerschijf in blauwe zone

Het is een oud zeer dat chauffeurs in de blauwe zone hun parkeerschijf doordraaien als de twee uur is verstreken en dat zonder hun wagen te verplaatsen. Om dat misbruik tegen te gaan zal parkeerbeheerder Indigo strenger controleren.

“45 procent van de overtredingen gaat over het niet leggen van de parkeerschrijf”, zocht burgemeester Lies Laridon (CD&V) op. “35 procent van de boetes zijn voor het verstrijken van de twee uur parkeertijd. Het overige deel legt een verkeerde blauwe schijf. Cijfers over het aantal mensen dat zijn parkeerschijf doordraait zijn er niet. Wie geen geldige blauwe kaart legt, de parkeerduur overschrijdt of wanneer de schijf niet leesbaar is, riskeert een boete van 25 euro. Indigo is de externe parkeerbeheerder die het parkeren in Diksmuide controleert. Zij stellen vast dat veel werknemers en toeristen hun parkeerschijf systematisch doordraaien. Zo nemen die langer dan twee uur dezelfde parkeerplaats in en missen we het effect van roterend verkeer dat we nastreven in de blauwe zone. Daarom zal Indigo strenger controleren. Er zijn 200 parkeerplaatsen bij het station, 77 bij Beerstblote en 40 in de Fabrieksstraat waar je onbeperkt de wagen mag laten staan. In een aantal gebieden in de blauwe zone moet je ook slechts de parkeerschijf leggen tussen 8 en 14 uur. Er zijn dus mogelijkheden genoeg voor langparkeerders.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Floris Janssens

    door straatwerken in de stationsstraat was er wat stof op mijn vooruit gewaaid ,ik kreeg een boete omdat men zogezegd mijn bewonerskaart niet kon lezen...heel intelligente controleurs ,mijn wagen staat er nochtans elke dag...er staan wagens die geen schijf leggen en zelfs vrachtwagens en campers die drie plaatsen innemen...

Lees meer