Voetbalster Imke Courtois traint jeugdspelers

Voetbalster Imke Courtois, Red Flame en speelster van Standard, zakte gisteren naar de Diksmuidse voetbalterreinen af om er de jeugdspelers te trainen. Courtois is meter van de jeugdacademie van KSV Diksmuide die aan zijn eerste seizoen bezig is.

Voetbalcommentator en coördinator van de jeugdacademie Karl Vannieuwkerke was opgetogen.

"Het aantal jeugdspelers is met de helft gestegen tot 330 voetballers. Met onze academie willen we van kinderen betere voetballers en mooiere mensen maken. Met Jan Boskamp en Imke Courtois als peter en meter van onze academie willen we in Vlaanderen een referentie zijn als het over jeugdopleiding gaat. We leggen het accent zowel op het voetbaltechnische als op het menselijke."

Imke gaf gisterenavond niet alleen training, maar speelde ook een wedstrijdje mee. Op 23 en 24 december komt ze opnieuw naar Diksmuide om er deel te nemen aan de warmste voetbalmarathon voor Music for Life. Om middernacht zal ze met de dames van Standard een wedstrijd spelen tegen de redactie van Play Sports/Telenet met onder meer Geert De Vlieger, Marc Degryse, Eddy Snelders, Dennis Van Wijk, Jan Mulder en Karl Vannieuwkerke. De goede doelen die KSV Diksmuide dan steunt, zijn zorgcentrum Maria Ter Engelen in Klerken en zorghotel Villa Rozenrood in De Panne. Info: www.ksvdiksmuidejeugdacademie.be/a24-uur-voetbalmarathon (GUS)

Imke Courtois met spelertjes van de Diksmuidse jeugdacademie.
Benny Proot Imke Courtois met spelertjes van de Diksmuidse jeugdacademie.

Lees meer