3 De hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer de eerste zorgen toe te dienen.
Amina Nsenga Lutumba De hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer de eerste zorgen toe te dienen.

Bestuurder die man aanreed aan bushalte Loveldwijk opgepakt en vrijgelaten onder voorwaarden

De bestuurder die vorige week een man aanreed aan de Loveldwijk in Schepdaal pleegde wel degelijk vluchtmisdrijf. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten. De man uit Asse kon intussen ook gearresteerd worden. Hij werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten.

Het ongeval gebeurde op 16 augustus aan de bushalte aan het kruispunt van de Akkerstraat en de Loveldstraat. Volgens een getuige was de man aan het racen tegen een tweede wagen, maar dat kan het parket niet bevestigen. “Het voertuig reed volgens getuigen en te snel en miste daardoor zijn bocht”, vertelt Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde. “Hij schepte zo een persoon op aan de bushalte en nam de vlucht.” De wagen boorde zich ook door het bushokje en miste daar naar verluidt op een haar na een vrouw die op het bankje zat.

Vrijgelaten

“Een getuige kon de nummerplaat van de wagen noteren”, gaat Blondeau verder. “De bestuurder, een 26-jarige man uit Asse, werd bij hem thuis gearresteerd. Hij gaf toe dat hij vluchtmisdrijf pleegde en zei in paniek gehandeld te hebben. Hij werd zaterdag voor de onderzoeksrechter geleid die hem onder voorwaarden heeft vrijgelaten.”

Arbeidsongeschikt

Het slachtoffer, een 34-jarige man uit Brussel, liep volgens een getuige voornamelijk verwondingen aan het been op. Hij werd onder begeleiding van een MUG-team afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens het parket is hij vier weken arbeidsongeschikt. 

3 De bestuurder boorde zich door het bushokje en miste op een haar na een vrouw die op het bankje zat.
Amina Nsenga Lutumba De bestuurder boorde zich door het bushokje en miste op een haar na een vrouw die op het bankje zat.
3 De politie, een ziekenwagen en een MUG-team kwamen ter plaatse.
Amina Nsenga Lutumba De politie, een ziekenwagen en een MUG-team kwamen ter plaatse.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer