Eenzaamheid dreef vijftiger tot exhibitionisme

Zijn drang om zich naakt te vertonen heeft een vijftiger uit Groot-Bijgaarden in nauwe schoentjes gebracht. De man riskeert achttien maanden cel, weliswaar met probatie-uitstel.

De man was nooit in aanraking gekomen met het gerecht, tot hij in de zomer van 2015 begon met zich naakt te vertonen in zijn voortuin en op zijn terras. Het grote probleem was dat hij zich daar aan de straatzijde bevindt. De man ging er in volle glorie op een tuinstoel liggen, of stond er doodleuk een potje te plassen. Volgens buren liep hij ook zichtbaar naakt door zijn woning, waarbij hij naar verluidt zelfs masturbeerde.


Ondanks herhaalde tussenkomsten van de politie toonde de vijftiger geen beterschap. Uiteindelijk werd hij in de zomer van 2016 opgepakt, waarna nieuwe incidenten uitbleven. "Deze man heeft vooral psychologische begeleiding nodig", aldus het parket. Iets wat de verdediging niet tegensprak. "Na een relatie van zes jaar in zijn jeugd, heeft mijn cliënt geen enkele ernstige relatie meer gehad", pleitte zijn advocate. "De laatste zestien jaar was hij volledig alleen en die eenzaamheid heeft tot een ernstige depressie geleid, met deze feiten tot gevolg." De verdediging hoopt op strafopschorting. Uitspraak op 1 maart. (WHW)

Lees meer