Archiefbeeld.
Mozkito Archiefbeeld.

Eigenaars Kasteel van Groot-Bijgaarden schenken 10.000 bloembollen cadeau aan gemeente Dilbeek

De eigenaars van het Kasteel van Groot-Bijgaarden hebben 10.000 bloembollen geschonken aan de gemeente Dilbeek. Het gaat om voorjaarsbloeiers die dus volgend jaar her en der in de gemeente zullen opduiken. De eigenaars willen de gemeente zo bedanken voor de goede relatie en de straten laten verwijzen naar de grote jaarlijkse bloemententoonstelling op het kasteeldomein.

Liefst 10.000 bloembollen heeft het gemeentebestuur ontvangen om op verschillende plaatsen in de gemeente te laten planten. Ze zijn afkomstig van het Kasteel van Groot-Bijgaarden waar elk jaar de internationale bloemententoonstelling Floralia Brussels plaatsvindt. De schenking gebeurde dus enerzijds om het bestuur te danken voor de goede relatie, maar anderzijds ook om een link te leggen met Floralia.

De tulpen, narcissen en hyacinten zullen vanaf april te zien zijn in onder meer de Doylijkstraat, de Loveldstraat en in de Schorenbosstraat. Floralia Brussels zelf zal doorgaan van 4 april tot en met 3 mei. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer