Het Jospop-bestuur pakte vorig jaar nog uit met hun nieuw evenement: Peloes.
Mozkito Het Jospop-bestuur pakte vorig jaar nog uit met hun nieuw evenement: Peloes.

Jospop-opvolger ‘Peloes’ uitgesteld naar 2021

Er komt dit jaar nog geen Jospop-opvolger ‘Peloes’, dat laat de organisatie weten op sociale media. De eerste editie van het nieuwe festival zal pas volgend jaar kunnen plaatsvinden door de huidige omstandigheden. 

Begin december 2018 kwam de organisatie achter het festival Jospop met triest nieuws. Na 26 jaar werd de stekker eruit getrokken. Een laatste koerswijziging - naar meer dance en hip-hop - kon de verwachtingen niet inlossen, waardoor de organisatie een drastische beslissing moest nemen. Een deel van het bestuur hield de deur evenwel op een kier. Samen met nieuwe leden zochten ze naar een alternatief. Dat alternatief werd Peloes gedoopt. Een groot uitgevallen tuinfeest zoals de voorzitter het vorige zomer zelf noemde. 

De eerste editie van Peloes zou georganiseerd worden op zaterdag 8 augustus 2020, maar het coronavirus gooit ook hier opnieuw roet in het festivaleten. Dit wil zeggen dat onze eerste Peloes 2020 festivaleditie helaas dit jaar niet zal kunnen plaatsvinden”, klinkt het op de Facebookpagina. “Met ons team doen wij er alles aan volgend jaar een fantastische Peloes 2021 neer te zetten.” Een nieuwe datum werd nog niet vastgelegd.

Lees meer