De zetel van G4S Cash Solutions in de Stationsstraat in Groot-Bijgaarden.
Foto Mozkito De zetel van G4S Cash Solutions in de Stationsstraat in Groot-Bijgaarden.

Personeel G4S Cash Solutions stelt ultimatum

Het personeel van waardentransporteur G4S Cash Solutions in Groot-Bijgaarden heeft de staking die dinsdag was uitgebroken, stopgezet. Vakbonden eisen via een ultimatum wel garanties voor de werknemers.

Bij G4S Cash Solutions, het bedrijf dat instaat voor het vervoer van geld en waardedocumenten, brak dinsdagochtend een spontane staking uit. Vanuit de zetel in Groot-Bijgaarden worden Vlaams-Brabant en Brussel bediend. Tussen 80 en 100 chauffeurs wilden met hun actie protesteren tegen de stijgende werkdruk. Volgens de werknemers worden de rondes steeds zwaarder en moeten zij zich ook almaar flexibeler opstellen. De directie had ook concrete plannen om weekendwerk in te voeren. Daarover waren de vakbonden al helemaal niet te spreken want dat weekendwerk zou indruisen tegen de huidige collectieve arbeidsovereenkomst. Volgens de directie is de stijgende werkdruk het gevolg van een tekort aan wagens en materiaal.


Vakbonden en directie kwamen gisterochtend opnieuw samen. Het personeel beloofde daarbij om geen actie meer te voeren tot 13 november. Maar als de directie dan niet is ingegaan op hun eisen, dreigen er opnieuw acties. "We hebben een ultimatum gesteld", meldt Hervé Emeleer van de christelijke vakbond ACV. "Tegen maandag 13 november willen we een antwoord van de directie op de vragen van het personeel. Is er geen concreet akkoord, dan gaan we de zaak opnieuw evalueren en kunnen er opnieuw acties plaatsvinden." (WDS)

Lees meer