Hoofdman Thomas Van der Auwera (rechts) mag zich voor een jaar lang 'Koning van de Sint-Sebastiaansgilde' noemen. Bij de jeugd schoot Jens Van Der Gracht (links) voor het tweede jaar op rij de prinsenvogel af.
RV Hoofdman Thomas Van der Auwera (rechts) mag zich voor een jaar lang 'Koning van de Sint-Sebastiaansgilde' noemen. Bij de jeugd schoot Jens Van Der Gracht (links) voor het tweede jaar op rij de prinsenvogel af.

Thomas mag zich een jaar lang 'Koning van de Sint-Sebastiaansgilde' noemen

Op zaterdag 8 juni vond de zestiende Koningsschieting plaats van de Dilbeekse gilde in Sint-Ulriks-Kapelle op het boogschuttersterrein tegenover Kasteel La Motte. Hoofdman Thomas Van der Auwera mag zich voor een jaar lang ‘Koning van de Sint-Sebastiaansgilde’ noemen.

Door regen en wind heen schoot Thomas reeds in de twaalfde ronde de oppergaai af. Hij zal dan ook deze zomer de gilde verdedigen op het gewestelijk, Brabants, en nationaal koningsschieten. Bij de jeugd schoot Jens Van Der Gracht (15) voor het tweede jaar op rij de prinsenvogel af. Hij verlengt hiermee zijn titel van jeugdprins. Wie ook eens wil proeven van het schieten op staande of liggende wip, kan dit elke vrijdagavond proberen in de Lumbeekstraat in Sint-Ulriks-Kapelle vanaf 18.30 uur. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer