7
Mozkito

Veertiger zwaargewond na ongeval met vrachtwagens op E40 in Groot-Bijgaarden

Een veertiger is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de E40 in Groot-Bijgaarden. Een trucker merkte de file net voorbij het tankstation te laat op en ramde de kleinere vrachtwagen voor hem. Die werd tegen een vrachtwagen ervoor geduwd.

Het ongeval gebeurde rond 12 uur in de richting van de R0. “Het was op alle rijstroken aanschuiven en rondom mij stonden verschillende voertuigen”, zegt de bestuurder van de aanrijdende vrachtwagen. “Bij mijn voorligger heb ik geen remlichten gezien. Ik ging nog vol in de remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.”

De bestuurder van de lichte vrachtwagen, een veertiger, werd tot tegen een vrachtwagen voor hem geduwd. “Hij zat volledig gekneld en we hebben enige tijd nodig gehad om hem te kunnen bevrijden”, zegt brandweerofficier Paul De Saedeleer. “Dit vergt uiteraard een andere aanpak dan bij een gewone personenwagen. Uiteindelijk is de bevrijding wel vlot verlopen.” Het slachtoffer werd onder begeleiding van een MUG-team afgevoerd naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is voorlopig nog geen duidelijkheid.

Door het ongeval zijn momenteel nog drie rijstroken versperd waardoor het vanaf Ternat een half uur aanschuiven is. 

7
Mozkito
7
Mozkito
7
Mozkito
7
Mozkito
7
Mozkito
7
Mozkito

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jean-pierre rejek

    Wat een uitleg zag de file te laat ,logisch want anders was ge op tijd ge stop ,ik zou zeggen nog wat dichter achter elkaar rijden zodat ge zeker er op rijd

  • JAN krommentak

    Knap he en nu is men zelfs verplicht rechts terug in te voegen tussen die doodrijders , bangelijk !

Lees meer