Zwartrijder blijkt gezocht te worden

De Dilbeekse politie heeft afgelopen donderdag een zwartrijder van de bus geplukt en opgepakt. Niet omdat hij geen kaartje had, wel omdat hij nog een celstraf moest uitzitten.

De agenten hielden donderdagnamiddag samen met tien controleurs van De Lijn een actie langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek, zowel in de richting van Ninove als in de richting van Brussel. In totaal werden 1.150 reizigers op 75 bussen gecontroleerd. Negentien van hen hadden geen geldig vervoersbewijs.


Eén van die zwartrijders bleek geseind te staan, met een bevel tot onmiddellijke aanhouding. Hij moest nog een celstraf uitzitten en werd prompt overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis.


Naast de lijnbussen werden ook andere voertuigen naar de kant gehaald. Zo moesten 128 bestuurders blazen, maar niemand bleek gedronken te hebben. De agenten stelden wel vast dat achttien mensen geen veiligheidsgordel droegen, en dat zestien bestuurders hun gsm achter het stuur gebruikten. Er waren ook zeventien andere overtredingen, gaande van rijden zonder verzekering tot motorrijders die geen beschermende kledij droegen. (TVP)

Lees meer