Animal Resistance verstoort etentje van minister Lydia Peeters.
RV Animal Resistance verstoort etentje van minister Lydia Peeters.

Animal Resistance verstoort etentje van Vlaams minister Lydia Peeters in sterrenrestaurant: “Heel intimiderend”

Vlaams minister Lydia Peeters schrok behoorlijk toen ze dinsdagavond zat te eten in sterrenrestaurant Vivendum in Dilsen. Animal Resistance voerde er actie tegen het serveren van foie gras. Uiteindelijk kon de politie de actievoerders overtuigen om naar buiten te gaan. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vijftig activisten stapten dinsdag rond 20.30 uur het sterrenrestaurant in de Vissersstraat binnen. Ze gingen rond de tafels met gasten staan en begonnen te zingen, zo is te zien in een filmpje dat de organisatie op sociale media heeft gedeeld. Het werd pas rustig nadat de politie de activisten kon overtuigen om het restaurant te verlaten.

Heel intimiderend

Minister Peeters kon er niet om lachen. “Ik was er op werklunch en plots stonden vijftig mensen langs mijn tafel te zingen en te scanderen. Best intimiderend. Ik vind de manier waarop ze hun ongenoegen uiten totaal ongepast”, reageert Peeters. Of de minister foie gras op haar bord had liggen? “Lydia lust dat niet”, zegt haar woordvoerder Philip De Hollogne.

Chef Alex Clevers gaat nog een stapje verder: “Het zijn extremisten. Om zo mijn restaurant binnen te vallen, is werkelijk onbeschoft. Waar is hier het sereen debat?  Er zijn andere manieren om te protesteren”, besluit de sterrenchef.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer