RV

Eénrichtingsverkeer bij start van schooljaar

In de aanloop naar het nieuwe schooljaar voert het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem enkele maatregelen in om de verkeersveiligheid in verschillende schoolomgevingen te verhogen.

In Dilsen is het op de piekmomenten bij aanvang en einde van de schooltijd erg druk op het wegvak van de Schoolstraat tussen Spileind en plein Ter Motten. Door de autodruk op dit wegvak te beperken, krijgt de zwakke weggebruiker meer ruimte om van en naar school te gaan. Hiertoe wordt er vanaf 9 september 2019 eenrichtingsverkeer ingevoerd op dit wegvak. Autobestuurders komende van de Vlessersweg zullen verplicht worden rechtsaf richting Spileind af te slaan. Concreet dus een blokje Spileind omrijden om richting plein Ter Motten of Europalaan te gaan. 

Parking

Op de parking aan het Koning Boudewijnplein zal er een verbodsbord geplaatst worden ter hoogte van de eerste inrit. Autobestuurders kunnen de tweede inrit nemen of rechtdoor rijden om een parkeerplek te zoeken. De eerste inrit zal nu dus gebruikt worden als uitrit, waardoor bestuurders die van de parking wegrijden meer ruimte krijgen om de bocht naar rechts te nemen.

Verder zal de Gallestraat als schoolstraat op schooldagen afgesloten worden voor het doorgaande autoverkeer ’s ochtends tussen 8.15 en 8.40 uur, en tussen 14.55 en 15.15 uur. Op woensdagmiddag gebeurt dat tussen 11.55 en 12.15 uur. Bewoners mogen de Gallestraat steeds uitrijden aan een trage snelheid en rekening houdend met voetgangers en fietsers.

In Lanklaar zal een deel van de Bresilstraat ingericht worden als schoolstraat, tussen de Groenstraat en G. Simenonlaan. De straat is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Bewoners kunnen de straat steeds uitrijden, maar niet inrijden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer