Brandweer urenlang in de weer met loodsbrand

De brandweer van de zone Vlaams-Brabant West is vrijdagavond samen met Brusselse collega's uren in de weer geweest met een loodsbrand ter hoogte van de Paul Gilsonlaan.

De brand in de loods werd omstreeks 22.30 uur opgemerkt. "Bij onze aankomst sloegen de vlammen al door het dak", zegt majoor Elmar De Geyter. "Omdat we moeilijk konden inschatten hoe het gebouw ingedeeld was en wat er precies in brand stond, hebben we de interventie meteen opgeschaald tot een industriebrand. Hierdoor komen minstens twaalf brandweerwagens ter plaatse."


Uiteindelijk bleek de brand te woeden in een kleinere loods, die aan het grote gebouw grenst. Overslag kon voorkomen worden, maar het bleek allesbehalve eenvoudig om de smeulende isolatie onder de stalen daklatten geblust te krijgen. Een ploeg bleef nog tot 6 uur 's ochtends ter plaatse om metingen uit te voeren en, indien nodig, snel in te kunnen grijpen.


Naar verluidt stond de bewuste loods leeg. Daags voor de brand zouden er nog werken uitgevoerd zijn, die mogelijk aan de basis van de brand liggen. Van kwaad opzet zou geen sprake zijn. (TVP)

Lees meer