Jongerencentrum Den Daak wordt jeugdhuis Lanteirn

Jongerencentrum Den Daak heeft zijn naam gewijzigd naar jeugdhuis Lanteirn. De naamsverandering komt er in aanloop naar de verhuis van het jeugdhuis naar het oude postgebouw in de Gustaaf Van der Lindenlaan, die gepland staat in april. Het bestuur van Den Daak wou af van haar naam, omdat die geen al te beste reputatie zou hebben.

"Via de sociale media zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe naam, maar dat leverde geen resultaten op. Toch geen die we serieus konden nemen. Met een groepje van een vijftal personen zijn we beginnen brainstormen. Zo kwamen we op de naam Lanteirn uit, een verwijzing naar het lied van de Ballonnekesstoet", legt voorzitter van het jeugdhuis Mathijs Van Assche uit.


De nieuwe naam werd goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van het jeugdhuis, ook al waren er jongeren vragende partij om de naam Den Daak te houden. Wanneer het nieuwe jeugdhuis in de Handelsstraat er staat, en de jongeren uit het postgebouw moeten vertrekken, verhuist de naam Lanteirn mee naar de nieuwbouw.


Op 21 april kan er voor het eerst gefeest worden in het postgebouw en onder de nieuwe naam. "Vrijdag 21 april openen we voor het eerst de deuren en kan de Duffelse jeugd voor het eerst kennismaken met Lanteirn en onze tijdelijke locatie. Dat weekend zijn er optredens en een fuif. Bij goed weer kan je komen petanquen of kubben." (AVH)

Lees meer