Correctionele rechtbank van Mechelen.
David Legreve Correctionele rechtbank van Mechelen.

Pizzabakker veroordeeld voor sociale fraude... maar hij staat maand later opnieuw voor rechter

De rechter in Mechelen heeft vrijdag een jonge pizzabakker (27) uit Duffel een geldboete van 24.000 euro waarvan 8.000 euro effectief opgelegd. De jonge pizzabakker werd eerder al schuldig bevonden aan sociale fraude maar mocht het opnieuw gaan uitleggen aan de rechter. 

“Bij een nieuwe controle-actie van de sociale inspectie, werd opnieuw fraude vastgesteld”, zei de Mechelse arbeidsauditeur op zitting. Deze keer ging het niet om vijf werknemers zoals bij de controle-acties in september 2018 maar om twee werknemers die niet correct waren ingeschreven. “Ondanks de verschillende controles, blijft hij maar voortdoen., besloot de auditeur. De auditeur vorderde opnieuw een geldboete. Deze keer kan die oplopen tot 48.000 euro. 

De 27-jarige pizzabakker zelf vroeg een opslorping van straf. Een vonnis in deze zaak volgt binnen de maand.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer