Photonews

Chauffeur (23) zwaargewond na crash met politiewagen

Een 23-jarige chauffeur is zwaargewond geraakt toen hij in de nacht van donderdag op vrijdag tegen een combi van de politie crashte. De chauffeur gaf blijkbaar geen voorrang in de Edegemse Onafhankelijkheidsstraat waardoor het tot een botsing kwam. De twee politieagenten in de combi raakten licht gekwetst.

De bestuurder van een lichte vrachtwagen wilde donderdagnacht vanuit de Laureystraat de Onafhankelijkheidsstraat oprijden maar hij vergat daarbij voorrang te verlenen. De voorbijrijdende politiewagen wilde een voertuig controleren en reed dus aan hoge snelheid. De combi en de vrachtwagen knalden tegen elkaar op het kruispunt. De politie reed op dat moment nog zonder sirenes maar de vrachtwagenchauffeur moet daar hoe dan ook voorrang verlenen. Door de klap kantelde de lichte truck en de combi kwam in een haag van een woning terecht.

Enkel de trucker raakte zwaargewond. De twee politie-inspecteurs kwamen met lichte verwondingen weg. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Een derde geparkeerde wagen raakte ook beschadigd door de crash. De vaststellingen werden gedaan door de lokale politiezone MINOS omdat de zone HEKLA, die normaal opereert in Edegem, betrokken partij was.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer