Manu, Dieter, Matthias en Marjon van Rock Edegem met schepen Koen Michiels (tweede van links).
Laenen Manu, Dieter, Matthias en Marjon van Rock Edegem met schepen Koen Michiels (tweede van links).

De Mens keert terug voor twintigste editie Rock Edegem

Twintig jaar Rock Edegem vraagt om een extra groot feestje. Met grote kleppers als Slongs en Discobar Galaxie zorgt de jeugddienst van de gemeente daar ook voor. Ook De Mens, voordien al eregast op het tienjarig bestaan van het festival, keert terug om het gemeenteplein in vuur en vlam te zetten.

Voor twintig jaar Rock Edegem focust de gemeentelijke jeugddienst zich op alle medewerkers en vrijwilligers die zich al die tijd hebben ingezet voor het festival. “We spelen in op onze verjaardagseditie door Frank Vander Lindens rockband De Mens te laten terugkomen, exact tien jaar geleden speelde hij al op ons tienjarig jubileum”, zegt Manu Styleman van de jeugddienst. “Ook Discobar Galaxie, het deejaycollectief achter Adriaan Van den Hoof dat dit jaar zijn 25e verjaardag viert, speelt ten dans. Met Slongs, ook wel ‘Dievanongs’, hebben we naast een grote rocknaam en een grote deejay ook een nationale popster op ons podium. Voor ieder wat wils.”

Rock Edegem wordt net zoals vorige jaren afgetrapt met een 80-90-2000-fuif van Studio Brussel, die de radiozender tegenwoordig heeft omgedoopt tot ‘De Tijdloze Party’. “Het concept blijft eigenlijk hetzelfde”, zegt Manu. “Traditie troef op onze verjaardagseditie.”

Daarnaast speelt revelatie Babette, die met haar band covers en eigen materiaal komt voorstellen, en met Douglas Firs staat er ook indierock op het podium. De negenkoppige band achter Internationals die onlangs nog het Edegemse park figuurlijk in brand stak, komt dat kunstje nog eens overdoen op het Gemeenteplein.

Rock Edegem speelt zich af op zaterdag 29 en zondag 30 juni op het Gemeenteplein, de toegang is gratis. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die dat weekend willen meewerken of op voorhand mee willen opbouwen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via deze website.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer