2 De vele vrijwilligers houden het Victor JOT-toernooi elk jaar recht.
RV De vele vrijwilligers houden het Victor JOT-toernooi elk jaar recht.

Edegem en Kontich zijn weekend lang centrum van Europese badmintonsport

Vierhonderd badmintontalenten van over heel Europa zakken komend weekend af naar Edegem en Kontich voor de zeventiende editie van het Victor JOT-toernooi. De wedstrijden maken deel uit van het Europees badmintoncircuit voor spelers onder zeventien jaar. Voor spelers onder vijftien jaar staat er zelfs een ticket voor het EK 2020 in Frankrijk op het spel.

Tijdens het paasweekend vormen Edegem en Kontich elk jaar het centrum van de Europese badmintonsport. Het Edegemse OLVE BC organiseert al voor de zeventiende keer het JOT-toernooi waarin jongeren tussen negen en zeventien jaar in vier verschillende leeftijdscategorieën strijden voor een individuele titel.

“Naast de vierhonderd deelnemers zijn er nog eens honderdtwintig op een wachtlijst geplaatst om alsnog kans te maken om deel te nemen. Nog maar eens een bevestiging dat ons toernooi een gevestigde waarde is op de Europese kalender”, klinkt het trots bij OLVE.

Wisselbeker

“Naast een individuele titel proberen de badmintonners een gooi te doen naar de wisselbeker voor teams. De afgelopen drie jaar wist Rusland de trofee mee naar huis te nemen maar komend weekend lijken Frankrijk, Spanje en Denemarken te duchten concurrenten. Voor de zeventienjarigen staat er nog meer op het spel. Zij zullen zoveel mogelijk punten proberen te verzamelen in hun strijd naar de titel van het U17 Badminton Europe Circuit.”

2 Edegemnaar en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) ging vorig jaar op de foto met de jeugdspelers van Wales.
RV Edegemnaar en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) ging vorig jaar op de foto met de jeugdspelers van Wales.

Verder zullen de resultaten van het JOT naast een aantal andere buitenlandse toernooien gelegd worden om de loting van het Europees Kampioenschap voor vijftienjarigen te bepalen, dat volgend jaar in het Franse Liévin plaatsvindt. “Voor de club en de toernooiorganisatie is dat een mooie erkenning voor het jarenlange harde werk om van het JOT een internationaal toptoernooi te maken. Die prestatie is mee te danken aan de vele vrijwilligers binnen de club die tijdens het paasweekend steevast verschillende handjes komen toesteken. Dankzij hen slagen we erin jaar na jaar te groeien en erg geliefd te zijn door buitenlandse spelers.”

300 leden

Met ruim driehonderd leden is OLVE BC één van de grootste Belgische badmintonclubs. De club kent haar oorsprong in het Edegemse OLVE college en heeft het hoogst aantal jeugdleden van alle clubs in het land. “Ruim een derde van onze leden zijn jeugdspelers. Jeugdwerking is dan ook ons belangrijkste aandachtspunt met trainingsmogelijkheden vanaf zes jaar.” Naast de jeugdwerking heeft OLVE zestien competitieploegen op alle speelniveaus.

Fans en bezoekers kunnen van 19 tot en met 22 april gratis komen genieten van topbadminton of gewoon de sfeer opsnuiven in Sporthal Den Willecom in Edegem en op zaterdag en zondag ook in Sportcomplex De Nachtegaal in Kontich.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer