De horecauitbaters van de Grote Markt hingen eind april zwarte vlaggen uit als protest tegen het verdwijnen van een aantal evenementen.
David Legreve De horecauitbaters van de Grote Markt hingen eind april zwarte vlaggen uit als protest tegen het verdwijnen van een aantal evenementen.

Extra evenement moet horeca tevredenstellen

Mechelen Feest organiseert op zaterdag 13 juli een vernieuwde editie van Mechelen Zingt op de Grote Markt. Dat na verschillende overlegmomenten met de horeca van het plein. Die hing eind april zwarte vlaggen uit om te protesteren tegen de verhuis van de festiviteiten rond de nationale en Vlaamse feestdag naar de Kruidtuin en het bijhorende inkomensverlies dat ze daardoor lijden. “We kiezen bewust voor een zaterdag, zodat nog meer Mechelaars kunnen deelnemen. We maken er een groot volksfeest van. De horeca van de Grote Markt zullen hun terrassen kunnen uitbreiden. Bepaalde zaken zullen voor en na ook extra initiatieven nemen”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. Tevens werd overeengekomen dat er opnieuw een Grote Marktcomité komt.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer