Kinderen leren vlinderhuisjes maken

Twintig kinderen tussen 5 en 10 jaar kwamen woensdagnamiddag in de vlindertuin van de bibliotheek vlinderhuisjes knutselen.

Samen met een ouder of grootouder gingen ze aan de slag met een boormachine en voorgezaagde plankjes. Jan Eulaers, vrijwillliger van Natuurpunt, legde hen stap voor stap uit hoe ze daarbij tewerk moesten gaan.

“Een vlinderhuisje kan heel nuttig zijn voor vlinders”, klinkt het bij Natuurpunt. “Als het regent, is dat niet fijn voor tere vlindervleugels. Met een leuk vlinderhuisje kan je de vlinders een schuilplaats aanbieden. In november vorig jaar hebben we ook al met twintig kinderen voedertafeltjes gemaakt voor vogels.”

De activiteit werd gratis aangeboden door Natuurpunt in samenwerking met de gemeente en was in een mum van tijd volzet. Voorafgaand konden de kinderen ook al genieten van een voorleesmoment dat helemaal in het teken stond van vlinders en lentekriebels.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer