2 De Koning omarmde de knuffelbeer, die onderdeel is van de campagne ’30 jaar Kom op tegen Kanker’. De beer zal de komende dagen knuffels uitdelen aan iedereen die Kom op tegen Kanker in zijn strijd tegen kanker steunt of heeft gesteund.
Lieven De Cock De Koning omarmde de knuffelbeer, die onderdeel is van de campagne ’30 jaar Kom op tegen Kanker’. De beer zal de komende dagen knuffels uitdelen aan iedereen die Kom op tegen Kanker in zijn strijd tegen kanker steunt of heeft gesteund.

Koning Filip bezoekt UZA en viert mee 30 jaar Kom Op Tegen Kanker

Kom op tegen Kanker ontving vanochtend Zijne Majesteit de Koning ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de organisatie. Het bezoek vond plaats in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. De Koning ontmoette er (ex-)kankerpatiënten en vrijwilligers en woonde een werkvergadering bij. 

Kom op tegen Kanker nodigde Zijne Majesteit de Koning vandaag uit in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) ter ere van de 30ste verjaardag van de organisatie. Hij werd er ontvangen door Marc Michils en Jacques De Grève, algemeen directeur en ondervoorzitter van Kom op tegen Kanker, tezamen met de gouverneur van de provincie Antwerpen, Cathy Berx.

Het bezoek startte met een liveoptreden van Sarah Bettens, Paul Michiels en Niels Destadsbader. Zij brachten onder begeleiding van Miguel Wiels het lied ‘Door jou’, dat Eén en Kom op tegen Kanker op 13 april lanceerden om iedereen te bedanken die zich in de loop van de voorbije 30 jaar heeft ingezet. 

Daarna maakte zijne Majesteit de Koning kennis met enkele actievoerders en de leden van de biomedische patiëntencommissie. Hij sprak met hen over hun drijfveren om zich vrijwillig in te zetten voor Kom op tegen Kanker.

Hij ontmoette ook enkele (ex-)kankerpatiënten die deelnamen aan een onderzoek van prof. dr. Zwi Berneman. De professor lichtte zijn onderzoek toe op een werkvergadering waaraan de Koning deelnam. Zijne Majesteit kreeg er ook uitleg over de rol van de biomedische patiëntencommissie bij de toekenning van financiering aan onderzoek en over het re-integratieproject Rentree dat door Kom op tegen Kanker wordt gefinancierd.

2 Sarah Bettens, Paul Michiels, Niels Destadsbader en Miguel Wiels brachten live het danklied 'Door jou'
Lieven De Cock Sarah Bettens, Paul Michiels, Niels Destadsbader en Miguel Wiels brachten live het danklied 'Door jou'

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer