Lint tekent charter voor veiliger verkeer

Na 103 andere Vlaamse gemeenten heeft ook Lint het SAVE-charter van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) getekend.

‘Samen Actief voor VEilig verkeer’, daarvoor staat het SAVE-charter Steden & Gemeenten van Ouders van Verongelukte Kinderen. OVK is een lotgenotenvereniging die families ondersteunt die hun kind verloren in het verkeer. De vereniging voert strijd tegen verkeersonveiligheid, in het bijzonder daar waar het gaat om kinderen en jongeren.

“Lint geeft met de ondertekening van het charter een duidelijk signaal zich actief te willen inzetten voor meer veiligheid in het verkeer”, zegt het bestuur. “Het ongevallencijfer in Lint ligt laag, maar dat wil niet zeggen dat we op onze lauweren gaan rusten. Een actieve aanpak rond veilig verkeer maakt essentieel deel uit van ons beleid.”

Actieplan

Het gemeentebestuur krijgt tijdens het traject begeleiding van OVK. In het traject wordt onder andere een actieplan verkeersveiligheid uitgewerkt. Daarin worden acties omschreven die de gemeente wil realiseren in het SAVE-jaar. Die acties moeten aansluiten bij de zeven SAVE-doelstellingen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer