De wastafels verhuizen van de voormalige technische site van de gemeente naar het Koninklijk Technisch Atheneum.
rv De wastafels verhuizen van de voormalige technische site van de gemeente naar het Koninklijk Technisch Atheneum.

Oude wastafels van gemeentediensten gaan kosteloos naar KTA

Het gemeentebestuur van Edegem schenkt twintig lavabo’s aan het Koninklijk Technisch Atheneum (KTA). De wastafels staan te verkommeren in de kleedkamers van de voormalige technische site van de gemeente. De sanitaire ruimte van het KTA is aan vernieuwing toe en de directeur toonde interesse voor de vergeten lavabo’s van de gemeente. Ze worden kosteloos overgedragen aan de school.

De semi-industriële inox wastafels staan nu nog in de kleedruimte van de voormalige gemeentesite in de Heldenstraat. “Sinds de verhuis van de gemeentediensten naar de Gemeentehallen worden de lavabo’s niet meer gebruikt”, zegt Koen Michiels (N-VA), schepen voor onderwijs. “De directeur van het KTA merkte de wastafels op tijdens de voorstelling van Creata op de leegstaande site en toonde zich geïnteresseerd aangezien de toiletten van de school aan vernieuwing toe zijn.”

“We hebben zelf geen plannen om de wastafels ergens anders te installeren dus geven ze met plezier een tweede leven in het KTA, waarmee we op tal van vlakken goed samenwerken. Het is meteen een educatief project, want de technische leerlingen zullen zelf zorgen voor de demontage.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer