Philippe Geubels en zijn vrienden heffen het glas op De Hoogmis.
Klaas De Scheirder Philippe Geubels en zijn vrienden heffen het glas op De Hoogmis.

Philippe Geubels en vrienden openen café-brouwerij De Hoogmis. Geubels: “Toegegeven, ik drink liever wijn”

Na maanden zwoegen in de oude pastorij in Edegem is het podiumcafé De Hoogmis mét microbrouwerij officieel geopend. Medepartner Philippe Geubels hief donderdagavond het glas op zijn vrienden en de nieuwe zaak: “Hoe ik in de zaak ben gesukkeld? Ik hou gewoon van lekker eten en drinken.”

Na een succesvolle pop-up en een crowdfunding waarbij bijna twintigduizend euro werd opgehaald kon de Hoogmis in de Strijdersstraat donderdagavond eindelijk de deuren openen. Kompanen Bart Struyf, Kevin Thys, Tom Van der Veken en Tom Wuyts hebben er sinds kort een nieuwe partner bij: komiek Philippe Geubels. “Bart en Kevin zijn al lang goeie vrienden van mij”, zegt Philippe. “In Boechout woonde ik zelfs naast Kevin, die toen al met zijn Vleesmeester Brewery bezig was. Menig middag heb ik daar gezeten om te kijken en vooral ook te proeven”, lacht de komiek.

Ik moet toegeven: eigenlijk ben ik meer voor wijn en whisky. De biertjes laat ik aan mijn vriend Kevin

Philippe Geubels

Comedy-avonden

“We zijn alle drie al lang gepassioneerd bezig met lekker eten en drinken. Toen ik hoorde dat ze met de Hoogmis gingen beginnen, wilde ik daar absoluut deel van uitmaken.” Anders dan Tanja Dexters en haar Flamingo Bar wordt Philippe Geubels niet het gezicht achter het café en brouwerij. “Dat zou ik ook niet willen. De gezichten van Hoogmis zijn Kevin en Bart. Kevin met zijn expertise als brouwer en Bart voor de communicatie en evenementen. Het is bij dat laatste dat ik mijn bijdrage kan leveren. Comedy-avonden in elkaar steken lijkt me zeker iets waar ik me op termijn mee kan bezighouden. We hebben een podium, plaats voor een publiek en het bier om de mensen te laten lachen.”

“Of ik al lang met speciaalbieren bezig ben? Ik heb het eigenlijk meer voor wijn en whisky”, lacht Philippe. “De biertjes laat ik aan Kevin over. Ik ben zelf op zoek gegaan naar de huiswijn voor de Hoogmis. Niet per se dat ik daar veel in te beslissen heb, maar het is alleszins leuk om mij met dat soort dingen bezig te houden.”

Heel het weekend wordt er nog gefeest in de Hoogmis met concerten, deejays en exclusieve biertjes.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer