4 Kevin Thys en Bart Struyf openen hun podiumcafé met microbrouwerij op vrijdag 17 mei.
Benoit De Freine Kevin Thys en Bart Struyf openen hun podiumcafé met microbrouwerij op vrijdag 17 mei.

Philippe Geubels gaat bier brouwen: bekende komiek stapt in vernieuwd podiumcafé Hoogmis

Het gaat voor de wind met de Edegemse Hoogmis, het podiumcafé met microbrouwerij. De brouwers lieten Edegem vorig jaar proeven van een geslaagde pop-up in de oude pastorij en haalden voor hun permanente opening ruim tienduizend euro meer dan verwacht op via crowdfunding. Komiek Philippe Geubels wordt nu ook partner in de zaak. Op vrijdag 17 mei gaat de zaak open.

Het heeft zweet en tranen gekost maar de voormalige pastorij in de Strijdersstraat is zo goed als klaar voor de opening van Hoogmis: half café, half brouwerij. “We hebben muren moeten verwijderen, de vloer een onderhoud gegeven, een volledig nieuw dak boven de veranda gestoken met nieuwe isolatie, de oude cementtegeltjes zorgvuldig verwijderd voor eventueel later gebruik, valse plafonds gestoken, een nieuwe toog geïnstalleerd en een nieuw grasplein aangelegd buiten”, zegt Bart Struyf, samen met kompanen Kevin Thys, Tom Van der Veken en Tom Wuyts, de drijvende krachten achter de Hoogmis.

Microbrouwerij

“Het zwaarste werk is ons pronkstuk de microbrouwerij waar we de gekende bieren Jour De Fête, Bittere Bloemen, Hoogheid en Winter Black Pudding van onze Vleesmeester Brewery zullen brouwen. Daarvoor hebben we zware leidingen moeten aanleggen en beton moeten gieten. Voordien maakten we onze bieren in een keukentje in pannen en potten. Tegen begin juni willen we het grootste deel van het bierproces overbrengen naar onze microbrouwerij. Die zal niet zoals bij de eerste plannen afgeschermd zijn van het café met een glazen wand, de brouwerij moet deel uitmaken van de café-ervaring en wordt enkel gescheiden door de toog.”

4 Is er een dokter in de zaal - Philippe Geubels
VRT Is er een dokter in de zaal - Philippe Geubels

Levenslang gratis bier

In de brouwerij staan vier gisttanken waarin samen tweeduizend liter bier kan rusten om later op vat of fles gestoken te worden. “Die hebben we kunnen aanschaffen via crowdfunding”, gaat Bart verder. “Ons doel was om 7500 euro op te halen maar dat is verbluffend genoeg 17.500 euro geworden. We zijn erg dankbaar hoe alle onze sympathisanten in ons project geloven en zich er aan willen verbinden. Afhankelijk van hun bijdrage kunnen ze nu genieten van enkele bakken tot levenslang gratis bier.”

“We blijven de stijl van onze pop-up behouden. Het bier blijft centraal staan, maar ook ons podium voor nieuwe en gevestigde artiesten. Tot september zal onze kaart zich beperken tot hapjes, daarna gaan we volwaardige lunch aanbieden.”

Comedy-aanbod

Nieuw is dat de vier kompanen versterking krijgen van Philippe Geubels. Bart speelde nog gitaar voor de komiek en leerde hem goed kennen in Boechout via Vleesmeester Brewery. “Hij geloofde van bij de start in ons idee en besloot nu ook om partner te worden. Hij kan ons helpen ons comedy-programma uit te werken.”

Op vrijdag 17 mei werpt Hoogmis de deuren open voor het grote publiek. “Vrijdag zal er gedanst worden op concerten en deejays, zaterdag wordt het een groot tuinfeest met ’s avonds ook een concert, tijdens de zondagaperitief zal een jazzkwartet de boel opvrolijken. Heel het weekend lang is er eten verkrijgbaar van het Mortselse cateringbedrijfje Mosa Mosa. In de toekomst zullen we lokale initiatieven blijven betrekken in ons project.”

4 De uitbaters van de Hoogmis zijn druk in de weer om alles klaar te krijgen voor de opening.
Benoit De Freine De uitbaters van de Hoogmis zijn druk in de weer om alles klaar te krijgen voor de opening.
4 De uitbaters van de Hoogmis zijn druk in de weer om alles klaar te krijgen voor de opening.
Benoit De Freine De uitbaters van de Hoogmis zijn druk in de weer om alles klaar te krijgen voor de opening.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer