Burgemeester Koen Metsu (links) ontving het energieke gezelschap al eerder deze week.
rv Burgemeester Koen Metsu (links) ontving het energieke gezelschap al eerder deze week.

Up with People komt met 97 studenten van over heel de wereld Edegem op stelten zetten

De cast van ‘Up with People’ is in het land. In Edegem, meer bepaald. Up with People is een internationale educatieve organisatie die jonge mensen kracht wil bijbrengen om positieve veranderingen teweeg te brengen in hun eigen gemeenschappen en de rest van de wereld. “Via muziek en actie willen we jonge mensen inspireren.”

53 jaar geleden ontstond Up with People, het gezelschap bezocht al meer dan zeventig landen en trad op voor 1,1 miljard mensen. De cast die deze week in Edegem arriveerde bestaat uit 97 studenten afkomstig uit veertien landen en vijf continenten. Tijdens de huidige toer bezoeken de studenten tientallen steden in de Verenigde Staten, Mexico en nu dus ook Europa.

“Een voorbereidingsteam ging op zoek naar gastfamilies en sociale activiteiten voor de studenten”, zegt een fiere burgemeester Koen Metsu (N-VA). “Wat we al wisten, werd bevestigd: Edegem is een bijzonder warme en geëngageerde gemeente. Er werden voldoende gastgezinnen gevonden en alle maaltijden worden gesponsord door de lokale handelaars. De jongeren gaan een kunstwerk maken op de jeugdafdeling van revalidatiecentrum RevArte. In het Meihof zullen ze vliegende dieren in bomen hangen met twee boomkunstenaars en met de mensen met een beperking van woonhuis Pegode gaat het gezelschap ploggen, al joggend zwerfvuil verzamelen.”

Up With People kent ook ex-studenten in België, waaronder de Edegemse Suzy Waterschoot die het bezoek in Edegem mee mogelijk maakte. “Ik hou bijzonder fijne herinneringen over aan mijn reizen met het gezelschap zo’n dertig jaar geleden”, lacht Suzy. “Ik kan het alleen maar aanraden voor iedereen tussen 17 en 29 jaar.”

Vrijdag en zaterdag treedt Up with People op met hun Live on Tour-spektakel in sporthal Kattenbroek om 19u30. Kaartjes kan je hier vinden. Wie interesse heeft om zich aan te sluiten bij het gezelschap kan zich vrijdag en zaterdag om 15u30 melden in de sporthal om alles backstage mee te volgen. Inschrijven is niet nodig.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer