2 .
Facebook/rv .

Vrouw (33) uit Edegem omgekomen in lawine in Kirgizië

Een Vlaamse toeriste is omgekomen in Kirgizië nadat ze verrast werd door een lawine tijdens het skiën. Dat melden de autoriteiten van het Centraal-Aziatische land. Buitenlandse Zaken bevestigt het nieuws.

De dood van de 33-jarige Klaartje Cuyckens wordt bevestigd door de Belgische ereconsul, met wie ze zich bevond in de regio Ysykköl in het noordoosten van het land.

Volgens de autoriteiten was de jonge vrouw aan het skiën met haar broer en een gids. De gids skiede voorop, waarna de vrouw hetzelfde parcours aflegde. Net op dat ogenblik kwam er een lawine los die de vrouw meesleurde.

Off-piste skiën trekt jaarlijks duizenden toeristen naar de bergen van Kirgizië, dat sinds 2012 geen visa meer toekent aan inwoners van tientallen ontwikkelde landen.

De hulpdiensten van de voormalige Sovjetrepubliek zijn vaak niet in staat reddingsoperaties uit te voeren omdat ze niet over de gepaste uitrusting beschikken. 

2 Klaartje Cuyckens
Facebook Klaartje Cuyckens

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Vandenberghe

    Wat verschrikkelijk! Arme vrouw!

  • Toon Schouteden

    Off-piste skiën... Het wordt blijkbaar nog niet dikwijls genoeg afgeraden. Het noodlot tergen kan catastrofaal zijn en de risico's er bij nemen is nu fataal afgelopen.

Lees meer