5 Situatie 1: CD&V laat affiches plaatsen.
Situatie 2: De zichtbaarheid van CD&V-affiches wordt belemmerd door N-VA-affiches op het grondgebied van Dias.
Situatie 3: CD&V en N-VA komen tot een oplossing, de CD&V-affiches worden verhoogd.
Situatie 4: N-VA hangt extra affiches waardoor het zicht van de CD&V-campagne weer belemmerd wordt.
rv Situatie 1: CD&V laat affiches plaatsen. Situatie 2: De zichtbaarheid van CD&V-affiches wordt belemmerd door N-VA-affiches op het grondgebied van Dias. Situatie 3: CD&V en N-VA komen tot een oplossing, de CD&V-affiches worden verhoogd. Situatie 4: N-VA hangt extra affiches waardoor het zicht van de CD&V-campagne weer belemmerd wordt.

Zo kinderachtig kan politiek zijn: N-VA en CD&V bekvechten om zichtbaarheid aanplakborden

De verkiezingskoorts in Edegem blijft stijgen. Na een geschil rond de publieke aanplakborden is er nu ook een discussie ontstaan tussen CD&V en N-VA over privéborden. Volgens CD&V belemmert N-VA opzettelijk de zichtbaarheid van CD&V-affiches met eigen aanplakborden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Deze aflevering van de verkiezingssoap in Edegem speelt zich af op het grondgebied van N-VA-ondervoorzitter Rudi Dias aan het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan met de Terelststraat. Vorige week liet CD&V op het grondgebied van de buren borden plaatsen met haar verkiezingskandidaten. Vervolgens zetten N-VA-sympathisanten hun borden pal voor die van CD&V, op het grondgebied van Dias.

“Een privégeschil”, klonk het toen terecht bij N-VA-voorzitter Hugo Van Bueren. Toch werd er na klachten van gemeenteraadslid de CD&V-kandidaat, zesde opvolger voor het Vlaams Parlement, samen naar een oplossing gezocht. Die oplossing kwam er dinsdagmiddag. De borden van CD&V werden verhoogd zodat alle affiches, zowel van CD&V als N-VA, duidelijk zichtbaar waren van op de straat. Iedereen tevreden. Enkele uren later werden ook de borden van N-VA verhoogd met extra affiches en zat het spel weer op de wagen.

Ondervoorzitter

“Men moet zich niet langer verschuilen achter het privédispuut tussen die buren”, hekelt De Weerdt. “Het gaat namelijk over de ondervoorzitter van N-VA die ook in de gemeenteraad zetelt. Een partijbestuur zou een oplossing moeten kunnen afdwingen waar iedereen mee kan leven.”

De buurman wist dat daar borden gingen komen. Waarom heeft hij ze dan toch daar laten plaatsen? Om conflict uit te lokken?

Rudi Dias

“Ik snap de commotie niet”, reageert N-VA-ondervoorzitter Dias, eigenaar van de grond. “Wij plaatsen onze borden al 35 jaar op die plaats. Op voorhand was al afgesproken waar welke affiches zouden komen. De putten voor de palen van de vorige verkiezingen had ik speciaal laten zitten om ze opnieuw te gebruiken. Ook de verhoging met andere posters was ingepland. De buurman wíst dat daar borden gingen komen. Waarom heeft hij ze dan toch laten plaatsen? Om conflict uit te lokken?”

Begin mei ontstond er ook al discussie in Edegem tussen N-VA en oppositiepartijen Groen, sp.a, CD&V en Open Vld omdat het bestuur de publieke aanplakborden had afgeschaft. Nadat de oppositie dreigde met een extra gemeenteraad, besliste het N-VA-bestuur om toch op een aantal locaties gemeenschappelijke borden te laten zetten.

5 Situatie 1: CD&V laat affiches plaatsen.
rv Situatie 1: CD&V laat affiches plaatsen.
5 Situatie 2: De zichtbaarheid van CD&V-affiches wordt belemmerd door N-VA-affiches op het grondgebied van Dias.
rv Situatie 2: De zichtbaarheid van CD&V-affiches wordt belemmerd door N-VA-affiches op het grondgebied van Dias.
5 Situatie 3: CD&V en N-VA komen tot een oplossing, de CD&V-affiches worden verhoogd.
rv Situatie 3: CD&V en N-VA komen tot een oplossing, de CD&V-affiches worden verhoogd.
5 Situatie 4: N-VA hangt extra affiches waardoor het zicht van de CD&V-campagne terug belemmerd wordt.
rv Situatie 4: N-VA hangt extra affiches waardoor het zicht van de CD&V-campagne terug belemmerd wordt.

63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • sofie loos

    @kristof van dam blanco stemmen is geen signaal. Je stem gaat dan naar de meerderheid. Die hebben er niks voor moeten doen. Blanco stemmen, is je stem weggeven en je weet niet eens aan wie.

  • Maartje Nieuwboter

    Who cares ? Hoe meer borden ik van iemand zie, hoe meer belastinggeld die persoon klaarblijkelijk verspilt ter meerder eer en glorie van zichzelf, en hoe minder ik geneigd ben om op die persoon te stemmen. Da's een van de redenen waarom ik tegenwoordig alleen nog lijststemmen geef.

Lees meer