De elektrofilters bengelen aan een kraan.
IVM De elektrofilters bengelen aan een kraan.

32 ton gaat de lucht in aan IVM-oven

Spektakel vrijdag aan de verbrandingsoven, langs de drukke N49 in Eeklo. Er werden elektrofilters van 32 ton naar boven gebracht.

De verbrandingsoven van IVM wordt grondig verbouwd. Er werden de voorbije weken al nieuwe ovens in de afvalenergiecentrale gemonteerd. “Nu worden de nieuwe elektrofilters in de installatie gehesen”, zegt Jean Marie Staelens van IVM. “Deze nieuwe filters vervangen de originele filters die van 1981 dateren en opgebruikt zijn. In de elektrofilter wordt het stof elektrostatisch verwijderd uit de rookgassen. Oplaaiend stof wordt elektrisch geladen en aangetrokken door elektrisch geladen platen. Een hamersysteem klopt regelmatig tegen de platen, waardoor het stof naar beneden valt in een container. De onderdelen die geplaatst werden wegen elk ongeveer 32 ton.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer