Cultuurcentrum De Herbakker krijgt make-over

De Herbakker krijgt na dertig jaar een broodnodige make-over. Met de 1,7 miljoen euro wordt de volledige zogenaamde ABC-site opgefrist.

ABC staat voor de Academie, bibliotheek en het Cultuurcentrum. In De Herbakker wordt niet alleen de publieksruimte aangepakt, maar wordt ook achter de schermen heel wat vernieuwd. Want ook daar zijn de artiestenruimtes uitgeleefd. De meest opvallende vernieuwing wordt de uitbreiding van het cultuurcafé De Bakkerei. De concessie van uitbater Eddy De Ketelaere wordt na negen jaar nog eens met drie jaar verlengd. "Zowel onze keuken als de zaal van De Bakkerei wordt groter gemaakt", zegt De Ketelaere.


"Na een inspectie blijkt onze keuken te klein, dus die moet zeker aangepast worden. Maar ook de zaal zelf moet groter worden. Vandaag is er plaats voor 70 mensen en dat wordt verdubbeld naar een capaciteit van 140 mensen. Er kunnen 360 mensen in De Herbakker zitten, maar na de voorstelling is er in het cultuurcafé maar plaats voor 70 mensen. En het is net op die voorstellingen dat wij onze boterham moeten verdienen. Blij dat de uitbreiding van De Bakkerei er eindelijk komt." Wanneer de werken aan De Bakkerei uitgevoerd worden, wil De Ketelaere met een pop-upbar werken om de continuïteit te verzekeren. (JSA)

Lees meer