Glutenvrij toerisme blijft groeien

Het Meetjesland blijft inzetten op het 'Glutenvrij genieten'. Twee jaar na de start van het project zijn er nu al negen restaurants en negen logies waar klanten glutenvrij in de watten gelegd worden.


Met 'Glutenvrij genieten in het Meetjesland' heeft Toerisme Meetjesland het gat in de markt gevonden. Steeds meer mensen reageren allergisch op tarwe, haver of rogge en dat maakt op restaurant gaan moeilijk. Negen restaurants en negen logieshouders uit het Meetjesland bundelen zich in een nieuwe brochure die op 6.000 exemplaren gedrukt wordt. "De eerste brochure was in geen tijd uitgeput, dus er is echt wel vraag naar glutenvrij genieten", zegt Erik Hennis van Toerisme Oost-Vlaanderen die zelf altijd glutenvrij moet eten.


"Ik weet uit ondervinding dat het niet gemakkelijk is om op hotel een ontbijt te vinden dat ons past of op restaurant een lekker glutenvrij gerecht te bestellen. Wie naar het Meetjesland komt is nu toch al zeker dat ze zich in 18 adresjes geen zorgen moeten maken."


Hoeveel toeristen speciaal naar het Meetjesland komen voor het project, is moeilijk te meten. "Maar we krijgen toch wekelijks telefoontjes en mailtjes met de specifieke vraag", klinkt het bij alle deelnemers. (JSA)

Lees meer