6 Vissen? Aanschuiven op de kermis van Eeklo.
Joeri Seymortier Vissen? Aanschuiven op de kermis van Eeklo.

Gratis naar de kermis? Dat moet je in Eeklo geen twee keer zeggen…

Stormloop voor kinderactie met negen gratis attracties

De kermis van Eeklo heeft woensdagmiddag de start niet gemist. Op de openingsdag werden voor het eerst 2.000 kinderen uit de kleuterschool en lagere school gratis uitgenodigd, en dat moesten ze in Eeklo blijkbaar geen twee keer zeggen. Tussen 15 en 17 uur was het aanschuiven om op de gratis attracties te kunnen.

6 Ook de autoscooters waren heel populair op de gratis kinderkermis.
Joeri Seymortier Ook de autoscooters waren heel populair op de gratis kinderkermis.

De stad en de foorkramers hadden de voorbije dagen in Eeklo 2.000 gratis kermiskaarten uitgedeeld aan alle schoolkinderen tot 12 jaar. Met zo’n kaart konden de kinderen van maar liefst negen gratis attracties genieten op de openingsdag van de kermis. Normaal opent Eeklo Kermis heel rustig, maar woensdag was het meteen een overrompeling. Honderden kinderen kwamen samen met de ouders of grootouders naar de Markt afgezakt, om van de gratis attracties te genieten. Het was rijendik aanschuiven om te kunnen genieten van het viskraam, schietkraam, autoscooters, lunapark of de springtrampoline.

6 Een mama helpt zoonlief aan het schietkraam.
Joeri Seymortier Een mama helpt zoonlief aan het schietkraam.

“Het is de eerste keer dat we die gratis kinderkermis organiseren, en we schrikken zelf van de grote opkomst”, zeggen de schepenen Christophe De Waele en Ann Van den Driessche, die voor de gelegenheid zelf ook in de autoscooters gingen zitten. “Het centrum van Eeklo leeft en bruist, en dat was ook de bedoeling. Ook de middenstand en de horeca varen hier wel bij. Ook de foorkramers zijn tevreden. De kermis blijft nog staan tot maandag, dus die hopen natuurlijk dat de enthousiaste kinderen zeker nog eens terugkeren.”

6 De kleinste kindjes mochten 'koordje trek' doen op de kermis van Eeklo.
Joeri Seymortier De kleinste kindjes mochten 'koordje trek' doen op de kermis van Eeklo.

Moederhart

Aan het viskraam stond een mama met fonkelende pretoogjes naar haar dochter te kijken. “Dit is een prachtig initiatief”, zegt de vrouw stilletjes. “Ik heb het niet breed, dus normaal kan ik met mijn dochter niet naar de kermis komen. Na het weekend hoort mijn dochter dan al die leuke verhalen in de klas, maar zij kan nooit meepraten. Nu kan ik mijn dochter ook eens echt van de kermis laten genieten, zoals de andere kinderen genieten. Dat maakt een moederhart echt gelukkig.”

6 Ook schepenen Christophe De Waele en Ann Van den Driessche lieten zich even gaan op de autoscooters.
Joeri Seymortier Ook schepenen Christophe De Waele en Ann Van den Driessche lieten zich even gaan op de autoscooters.

Jaarmarkt

Donderdag 20 juni feest Eeklo gewoon verder. Vanaf 8 uur al met de jaarmarkt langs de N9 en in de Boelare. Om 16.30 uur start dan het jaarmarktcriterium. Het hele weekend kan je naar de kermis op de Markt. Op maandag 17 juni is er vanaf 15 uur nog een laatste dag kermis, en dan geven alle attracties kortingen voor iedere bezoeker. Volgende week donderdag 27 juni is er als slot van de feestweek ook nog de ‘Dag van de Markt’. Daar kunnen de marktgangers een boodschappentrolley winnen, die gevuld wordt met 500 euro aan prijzen en waardebonnen.

6 Van bij de opening om 15 uur was het erg druk op de gratis kinderkermis van Eeklo.
Joeri Seymortier Van bij de opening om 15 uur was het erg druk op de gratis kinderkermis van Eeklo.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eric Hugaert

    Plaats er ook maar bij dat er ruzie werd gemaakt door sommige ouders om hun kinderen voorrang te geven. Begrijpen wie begrijpen kan .

  • Myriam De Rouck

    Idd een fantastisch initiatief alleen jammer dat niet alle kleintjes overal kunnen van genieten door de te lange wachtrijen. Oplossing kan bvb zijn: de kleuterklassen en het 1ste leerjaar van 13u tot 15u laten gaan en het 2de tot 6de leerjaar van 15u tot 17u laten gaan, zodat iedereen zijn kans krijgt om overal op te gaan. Het is dikwijls te lang aanschuiven voor die kleintjes wat dan ook weer jammer is. Misschien een ideetje voor volgend jaar, maar nogmaals vind ik het een goed initiatief Eeklo

Lees meer