De Brugsesteenweg in Eeklo.
Google Maps De Brugsesteenweg in Eeklo.

Inbraak in Eeklo: twee verdachten gevat in Brussel

De lokale politie van politiezone Meetjesland Centrum kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1 uur een melding van een inbraak. Twee inbrekers hadden ingebroken in een woning op de Brugsesteenweg in Eeklo.

De twee braken in via de achterkant van de woning. Daar gooiden ze een schuifraam stuk met een stuk waarna ze de volledige woning doorzochten. Het buurtinformatienetwerk werd opgestart. Rond 03.30 uur kreeg de lokale politie de melding van de Politiezone Brussel-Stad dat ze tijdens een verkeerscontrole een gestolen voertuig hadden aangetroffen waaruit twee verdachten waren gevlucht. In het voertuig lag een iPad, die na onderzoek afkomstig bleek te zijn uit de woning in Eeklo. De verdachten, twee Kosovaarse mannen van 30 en 51 jaar, konden nog dezelfde nacht opgespoord en gearresteerd worden in Brussel. De jongste bleek nog een tijd in Eeklo te hebben gewoond. De verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent die besliste om hen beiden aan te houden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer