Een archiefbeeld van een overhandiging van een hakselaar.
bob moors Een archiefbeeld van een overhandiging van een hakselaar.

IVM zet subsidies voor hakselaars stop

IVM, de afvalintercommunale voor het Meetjesland en de streek rond Deinze, stopt met de subsidiëring van de aankoop van nieuwe hakselaars.

De voorbije jaren is het aantal aanvragen voor deze subsidie geleidelijk aan verminderd. “In 2010 noteerden we 122 aanvragen”, zegt Jean Marie Staelens. “In 2015 daalde dit gestaag tot 96 aanvragen, en in 2018 noteerden we slechts 39 goedgekeurde dossiers. Anno 2019 tellen we tot medio december amper 18 aanvragen. Over de tien jaar waarin het reglement van kracht was, werden ongeveer 830 dossiers goedgekeurd, wat neerkomt in een totaal subsidiebedrag van 31.000 euro. Vooral de laatste drie jaar noteerden we telkens een sterke daling in het aantal aanvragen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer