Een archiefbeeld uit 2010, bij de eerste 'verjaardag' van het openbaar toilet. Er waren toen 3.589 gebruikers gepasseerd.
JVK Een archiefbeeld uit 2010, bij de eerste 'verjaardag' van het openbaar toilet. Er waren toen 3.589 gebruikers gepasseerd.

Kritiek op slecht onderhouden openbare toiletten: politiek Eeklo buigt zich over toekomst

Op sociale media is commotie ontstaan over de openbare toiletten in Eeklo. Die zouden niet meer onderhouden worden, en stinken.

CD&V vraagt het stadsbestuur dringend iets te ondernemen. “Nu de winkels mogen heropenen en de horeca nog dicht blijft, zijn de openbare toiletten in Eeklo een meerwaarde”, zegt Rita De Coninck, die destijds als schepen voor de toiletten heeft gestreden. “De openbare toiletten werden 11 jaar geleden geplaatst. De laatste tijd worden ze echter niet goed meer onderhouden. Het stadsbestuur stelt de toekomst van de openbare toiletten zelfs in vraag. De hoge kosten gaan jammer genoeg nog altijd naar herstellingen aan de schuifdeuren die door aanhoudend vandalisme te vaak buiten werking worden gesteld.”

Het schepencollege van Eeklo wil nu niet communiceren, en zegt het dossier van de openbare toiletten morgen, dinsdag, te bespreken op het schepencollege.

Lees meer