2 Het bedrijf Ontex in Eeklo.
Ontex Het bedrijf Ontex in Eeklo.

Ontex Eeklo: van luiers en maandverband naar 80 miljoen mondmaskers per jaar: “We willen de mensen die de maatschappij draaiende houden, helpen beschermen”

Nieuwe productie betekent werk voor tien extra personeelsleden

De fabriek Ontex Eeklo trekt de kaart van de ‘nieuwe economie’ en gooit zich op de markt van de chirurgische mondmaskers. Het is de bedoeling om in Eeklo per jaar tachtig miljoen chirurgische mondmaskers van het IIR-type te maken, de soort die ook in ziekenhuizen gebruikt wordt. De fabriek bouwt daarvoor een nieuwe productielijn, die tegen september in gebruik zou genomen worden. Er worden tien extra personeelsleden gezocht.

Bij Ontex Eeklo werken vijfhonderd mensen. Het bedrijf maakt vooral luiers en producten voor dameshygiëne. Maar mondmaskers zijn het nieuwe goud en daar speelt Ontex Eeklo graag op in. Het bedrijf is al gestart met de bouw van een nieuwe productielijn. De uitbreiding betekent werk voor tien extra arbeiders. Gespecialiseerde mensen die al bij Ontex werken, zullen doorschuiven naar de nieuwe productie en moeten dus vervangen worden. “We investeren in de productie van chirurgische mondmaskers ter ondersteuning van zorgverleners en andere essentiële werknemers”, legt vice-president voor R&D, Kwaliteit en Duurzaamheid Annick De Poorter uit. “We willen de mensen die de maatschappij draaiende houden door essentiële goederen en diensten te leveren,  helpen beschermen. De chirurgische mondmaskers van het IIR-type, worden gewoonlijk in ziekenhuizen gebruikt. De productie is gepland in de fabriek van Ontex in Eeklo. Ontex heeft een gespecialiseerd machinepark besteld en leidt het personeel op om zich te laten certificeren voor de productie. We hopen in september of zelfs vroeger nog te starten met de productie.”

2 Annick De Poorter van Ontex.
Ontex Annick De Poorter van Ontex.

Vertrouwde leverancier

Maar Ontex wacht niet tot september om zich op de nieuwe markt te smijten. Om zorgverleners en andere essentiële werknemers al vroeger de mogelijkheid te bieden gezichtsmaskers te kopen, biedt Ontex de lokale autoriteiten een rechtstreeks contact aan met een vertrouwde leverancier van mondmaskers. Het zijn de mondmaskers die het bedrijf ook zelf gebruikt.

110 landen

Ontex heeft haar maatschappelijke zetel in Erembodegem bij Aalst, maar de fabriek in Eeklo blijft het vlaggenschip. Ontex is een internationale producent van artikelen voor persoonlijke hygiëne, met een specialiteit op vlak van babyverzorging, vrouwelijke hygiëne en volwassenenzorg. De producten van Ontex worden verdeeld in meer dan 110 landen. Dat gebeurt vooral via eigen merken, zoals BBTips, BioBaby, Pompom, Bigfral, Canbebe, Canped, ID en Serenity. Ook de producten van heel wat toonaangevende retailmerken komen van de band in Ontex gerold.

Lees meer