Archiefbeeld.
Wouter Spillebeen Archiefbeeld.

Politie Meetjesland treedt preventief op tijdens de donkerste maanden

Nu de donkerste maanden van het jaar voor de deur staan, wil de Politiezone Meetjesland Centrum graag preventief optreden door de jeugd te sensibiliseren op de scholen.

Scholenwijkinspecteur Yannick Verstraete gaat langs in alle basisscholen in de politiezone, samen met een collega-inspecteur en de verkeersmascotte Lala De Koala. “Wij vinden het zo belangrijk om de jongsten in onze maatschappij te waarschuwen voor de gevaren in het verkeer, zeker tijdens de donkerste maanden van het jaar”, zegt inspecteur Verstraete. “We proberen in de klassen het belang van fluohesjes te benadrukken, want de reflecterende strepen maken het verschil. Al wie zegt dat een hesje niet cool is, denkt niet aan de veiligheid van zichzelf en anderen. Je wordt maar liefst zeven keer beter gezien als je er eentje draagt”, legt inspecteur Verstraete uit.

De kleuters krijgen dit jaar na de herfstvakantie opnieuw de kans om een witte reflector bij elkaar te sparen. Aan de hand van spaarkaarten en onverwachtse controles op het dragen van hun fluohesje kunnen de kindjes bolletjes verzamelen op hun kaart. Een volle kaart betekent een reflector. “Op deze ludieke manier proberen we kinderen te enthousiast te maken en dat lukt ook wel”, klinkt het bij de Politiezone Meetjesland Centrum. 

De inspecteurs controleren ook de fietsen, want een kapot fietslicht of een slecht werkende rem, kunnen in bepaalde situaties gevaarlijk zijn. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer