De middenberm van de N9 wordt overal verlaagd.
JSA De middenberm van de N9 wordt overal verlaagd.

Stad voorziet plots toch 100.000 euro voor herinrichting N9

De stad Eeklo legt dan toch 100.000 euro extra aan de kant voor de herinrichting van de N9 en de verlaging van de middenberm.

De werken aan de N9 in het centrum van Eeklo zijn al ruim een maand bezig. Gemeenteraadslid Koen Loete (CD&V) kwam vorige maand al tussen dat het niet kon dat de werken gestart waren, zonder dat de gemeenteraad goedkeuring gegeven had of geld voorzien had. Deze week stond dan een budgetwijziging op de agenda van de gemeenteraad, waarin plots toch 100.000 euro extra voorzien werd voor de werken op de N9.

De oppositiepartijen N-VA en CD&V vinden het niet kunnen dat de werken al een maand bezig zijn, en dat het dossier nu pas politiek groen licht krijgt. “Er is helemaal niets vreemds aan de hand”, zegt schepen van Openbare Werken Christophe De Waele (Open Vld). “Wij hebben als stad sowieso een beschikbaar budget voor wegenwerken. Het enige wat we nu doen is 100.000 euro extra voorzien, omdat het nieuwe bestuur extra inspanningen willen doen om de doortocht van de N9 veiliger te maken. Een project dat trouwens getrokken wordt door Wegen en Verkeer, en niet door de stad.”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • romy verhove

    Leg die ring rond eeklo !Dan pas is deze stad leefbaar en bruisend.,meer middenstanders in het centrum ,want eeklo staat de helft leeg met winkels.

  • jimmy De Latter

    Heel goed idee...van het nieuwe bestuur...Eeklo kan best wat verfraaiing aan...laat Koen met pensioen.

Lees meer