Dit zijn de mondmaskers die vrijdag bedeeld worden.
Joeri Seymortier Dit zijn de mondmaskers die vrijdag bedeeld worden.

Zowat iedereen is boos, maar de 75.000 mondmaskers worden wel bedeeld in Eeklo, Kaprijke, Sint-Laureins en Assenede

N-VA Meetjesland en Jong CD&V Eeklo hekelen het dossier van de 75.000 stoffen mondmaskers die vrijdag bedeeld worden in Eeklo, Kaprijke, Assenede en Sint-Laureins.

Jong CD&V Eeklo is boos omdat de mondmaskers in hun stad vrijdag bedeeld worden door stadspersoneel en politici, en niet door vrijwilligers. N-VA Meetjesland bundelt dan weer de krachten om te protesteren tegen de kwaliteit van de mondmaskers. “Dit zijn onbetrouwbare maskers van een zeer dubieuze kwaliteit”, zegt Peter De Graeve van N-VA Eeklo. “Wij lieten het masker onderzoeken in een erkend labo. Wij raden het gebruik van de door onze gemeenten geleverde mondmaskers ten sterkste af. Wij vragen aan de burgemeesters in kwestie om actie te ondernemen, de maskers niet te bedelen, en volledige financiële compensatie van de leverancier te eisen. Haast en spoed is ook in deze blijkbaar nooit goed.”

Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) van Eeklo betreurt de vele kritiek, en stuurt een pak certificaten rond om de betrouwbaarheid van de mondmaskers te benadrukken. “Alle procedures werden nauwkeurig gevolgd en er is niets mis met de mondmaskers. Jammer dat het spel zo gespeeld wordt. Wij helpen onze inwoners, en zullen vrijdag in ieder geval wel bedelen”, zegt de burgemeester.

Lees meer