2 JSA
De Zuid-Afrikanen konden ook de praktijk leren in het educatief centrum van IVM. JSA

Zuid-Afrikanen komen in Meetjesland alles leren over afvalbeleid

Een delegatie uit Zuid-Afrika is in de verbrandingsoven van IVM in Eeklo komen leren hoe wij hier in Vlaanderen omgaan met afval.

Vertegenwoordigers van het Nationaal Bureau voor afvalmanagement voor Zuid-Afrika, en mensen van het lokaal afvalbeleid in Kwazulu Natal kwamen op bezoek. “De delegatie was geïnteresseerd in hoe we in Vlaanderen afval inzamelen en verwerken in meer landelijke regio’s”, zegt Jean Marie Staelens van IVM. “Ze wilden ook eens zien hoe wij dit organiseren vanuit een intergemeentelijke samenwerking, want dat is niet gangbaar in Zuid-Afrika. Ons werd duidelijk dat afvalbeheer eigenlijk geen grenzen kent. De uitdagingen waarvoor de lokale besturen in Zuid-Afrika staan, zijn niet anders dan deze waarmee wij in onze regio geconfronteerd worden.”

2 JSA
Blank en zwart leerden samen over afval. JSA

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer