Ondersteunend beeld: de rechtbank in Gent.
Wannes Nimmegeers Ondersteunend beeld: de rechtbank in Gent.

“Ik zat niet achter het stuur van die auto”: Man riskeert maanden rijverbod, maar ontkent stellig

Een havenarbeider uit het Gentse riskeert een rijverbod van meer dan drie maanden en een fikse geldboete. Volgens het parket veroorzaakte de man begin dit jaar een verkeersongeval én ging hij er vervolgens vandoor. De beklaagde ontkent dan weer stellig dat hij iets met de feiten te maken heeft.

Het verkeersongeval vond plaats op 31 januari 2019 in de Belgicastraat in Gent. Volgens het parket ging de beklaagde er na de aanrijding vandoor in een Ford Transit. Het slachtoffer wist de wagen te fotograferen, én de politie trof de eigenares aan. “Zij was niet op de hoogte van het ongeval. Uit onderzoek blijkt nu dat de zoon op dat moment met haar wagen op pad was”, stelt de openbare aanklager. 

“Zever in pakskes”

Donderdag moest de man zich verantwoorden in de politierechtbank. Hij ontkent in alle talen dat hij iets te maken heeft met het ongeval. “Ik zat gewoon op mijn werk”, klinkt het.

“Dat is toch zever in pakskes, meneer”, reageert de openbare aanklager. Het parket vorderde een geldboete van 5.040 euro en een rijverbod van meer dan drie maanden. De beklaagde is namelijk niet aan zijn proefstuk toe: zo liep hij al meerdere veroordelingen voor het rijden zonder geldig rijbewijs én zonder geldige verzekering. In 2018 verscheen hij dan weer in de correctionele rechter na drugsfeiten. Op zes juni weet de man zijn vonnis. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Vandriessche

    Dus blijkbaar een veelpleger zonder lessen te trekken. Awel, geen genade en direct levenslang rijverbod en fikse geldboete met een bijkomende celstraf. Dat slachtoffer zit nu al lang genoeg te wachten op zijn schadevergoeding als hij geen omniumverzekering had. Die gasten denken op den duur zich alles te mogen permitteren. Gelukkig zijn er (nog) geen persoonlijke letsels gevallen.

Lees meer