3 Anja Vanrobaeys geeft een speech op de Houtmarkt.
Rutger Lievens Anja Vanrobaeys geeft een speech op de Houtmarkt.

1 mei: Wordt Anja Vanrobaeys de nieuwe leider van de Aalsterse socialisten?

De 1 meistoet is opnieuw door de straten van Aalst gegaan met vooraan de zes kandidaten die op 26 mei meedingen voor een plaats in het parlement. Anja Vanrobaeys is de vrouw met de beste kansen, vanop de tweede plaats op de Kamerlijst. Is zij ook de toekomstige leider van de Aalsterse socialisten?

De socialisten in Aalst kijken na enkele woelige jaren weer vooruit. Misschien hebben ze na al de miserie van de splitsing van de partij binnenkort wel een parlementair in de eigen rangen. Wie had dat gedacht?
Een van de kandidaten op de lijst denkt dat het een kwestie van tijd is dat de nummer twee op de Kamerlijst, Anja Vanrobaeys, naar Aalst verhuist. In Erpe-Mere lijkt de kans dat ze ooit in de meerderheid geraakt onbestaande, maar een sterke sp.a kan in Aalst wel het verschil maken in een coalitievorming. “Als ze het haalt en parlementair wordt, dan zie ik dat wel gebeuren. Voor de partij in Aalst zou dat een goeie zaak zijn”, klonk het.

Vanrobaeys zelf pleitte op 1 mei voor een goed pensioen, betaalbare zorg en loon naar werken. Of ze verhuist naar Aalst als ze in het parlement zit? Ze zegt alleszins geen nee. “Eerst kijken wat de verkiezingen ons brengen en wat de resultaten zijn. Ik zeg geen nee, maar ik moet dat ook nog bespreken met mijn gezin. Je beslist dat niet alleen. Er zijn nog al parlementairen geweest in Erpe-Mere”, zegt ze.

3 De socialisten verzamelen op de Houtmarkt.
Rutger Lievens De socialisten verzamelen op de Houtmarkt.
3 De kopstukken van sp.a lopen vooraan in de 1 meistoet.
Rutger Lievens De kopstukken van sp.a lopen vooraan in de 1 meistoet.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudy Fosselle

    Ik heb ook totaal geen verstand van politiek maar als je een tweede plaats op de kamerlijst aanvaardde en stel, stel dat je wint moet je dat dan na de verkiezingen nog bespreken met je gezin? Dat lijkt me sterk op een loopje nemen van de kiezer. Gelukkig voor de sp.a-Aalst moeten de kieslijsten niet voorgelegd worden op het planbureau. Het is daar voor die mensen zo al gek genoeg .

Lees meer