2 Beloftevol jong talent Senne Lammens mag mee naar de Champions League.
Repro Moreau Beloftevol jong talent Senne Lammens mag mee naar de Champions League.

16-jarige Senne Lammens maakt droom waar: met Club Brugge mee naar Champions League

Voetbalclub Club Brugge gelooft rotsvast in het talent van keeper Senne Lammens (16) uit Aaigem. Club neemt de beloftevolle knaap mee naar Madrid als derde keeper voor de tweede groepsmatch in de Champions League.

Lammens begon als voetballer bij KRC Bambrugge op vijfjarige leeftijd. “Na drie jaar verhuisde hij naar FCV Dender en in zijn tweede jaar werd hij keeper”, vertelt vader Eddy. Uiteindelijk stond Senne bijna drie jaar in het doel bij FCV Dender. Tot Club Brugge hem opmerkte. “Intussen speelt hij daar zijn vijfde jaar en geniet hij een statuut van topsporter.” Daardoor was de familie niet meteen op de hoogte van de selectie. “Deze week was hij zoals gewoonlijk op kot vertrokken en zelf had hij niets laten weten. Het was pas toen we berichtjes begonnen te krijgen dat we begrepen dat hij mee mocht naar de Champions League.”

Derde doelman

De kans dat Senne daadwerkelijk in het doel staat, schat vader Eddy bijzonder laag in. “Hij vervangt de derde doelman Brent Gabriël die geblesseerd is. Ik zie het eerder als een cadeautje van Club omdat hij goed zijn best doet, maar de weg is nog bijzonder lang en hij is pas 16 jaar. We zullen wel zien waar hij eindigt”, klinkt het relativerend. Voetbal zit nochtans in de familie. Vader Eddy speelde zelf in tweede provinciale bij Bambrugge en Burst. Ook broer Tom (19) maakt momenteel deel uit van de kern van Bambrugge. Het vertrouwen van Club is ook niet toevallig. Senne maakt deel uit van de nationale U16 en liet daar al meermaals zien dat hij de outfit van Rode Duivel waardig is.

2 Senne Lammens stond ook in de goal bij de Rode Duivels U16.
Repro Moreau Senne Lammens stond ook in de goal bij de Rode Duivels U16.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer